Tanácsok kismamáknak

Az állandó hőmérséklet fontossága

A babák teste még nem elég felkészült ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjon a külső emelkedő, vagy csökkenő hőmérséklethez, így veszélyeztetettek mind a túlmelegedés, mind a lehűlés szempontjából.

Ezért az apróságoknak szükségük van a szülők segítségére az első hónapokban, hogy ne essen bajuk. Orvosi tanácsadónk segítségével, Dr. Med közreműködésével összegyűjtöttünk pár hasznos információt, hogy rálátásod legyen mindenre, a babádnak pedig mindig kényelemben legyen része. 

Kis segítség a nagy "tanácstalansághoz"

Ahogy nő a gyermeked, egyre több mérföldkövet ér el. Itt van az első mosoly, az első szavak és az első lépések ideje. Egy másik lényeges pont a kisbabád életében az, hogy rászokik az önálló WC-használatra.

Ne elzárd a tárgyakat, hanem hozz létre egy biztonságos környezetet a Reer segítségével!

Néha úgy tűnik, hogy a gyerekek mágikusan vonzzák mindazt, ami veszélyes lehet számukra. Lépcsők, fiókok, forró edények vagy hegyes tárgyak - mindent felfedeznek és tüzetesen megvizsgálnak. A kíváncsiság és a felfedezés vágya persze természetes, és jelentősen hozzájárul a gyermek fejlődéséhez. 

Tanácsok a bababiztos otthon kialakításához

Mindig csupán egy pillanat műve. Nem nézel oda, mert valami elvonta egy percre a figyelmed, a baj már meg is történt. Mérgezés, égési sérülés, esés. Ez a három a leggyakoribb baleset az egy és négy év közötti gyerekeknél. Ezek kifejezetten gyakran, 60%-ban otthon történnek. 

2019.10.24 18:04
Mindent a mellszívókról

Sokan el sem tudják képzelni, hogy miért kell a mellszívó, mások pedig elképzelhetetlennek tartják, hogy van, aki nem használja.

Ezzel a cikkel azoknak segítünk, akik nem tudják miért jó a mellszívó, vagy ha mellszívó vásárlás mellett döntenek nem tudják, hogy kézire vagy elektromosra ruházzanak be.

A legfontosabb dolgok, amikre biztosan szükséged lesz szüléskor a kórházban

Milyen iratokra lesz szükség a kórházban? Mire lesz szüksége az újszülöttnek? Mi fog kelleni a kismamának? Az apukát se felejtsd ki! Ha nem akarsz kapkodni, vagy pánikolva hazazavarni apát a kórházból, akkor nézd meg a checklistünket és készülj fel a nagy napra!