Itatópohár

Itatópoharak kicsiknek és kicsit nagyobbaknak, 4 hónapos kortól 3 éves korig, puha szilikon fejjel, kemény ivócsőrrel, 360 fokos kifolyásbiztos itatófedéllel, szívószállal vagy sportkupakkal, apróságod igényeinek és életkorának megfelelően.
Nézet:
Sorrend:
 

Mikortól kezdjük el az itatópohár használatát?
A hozzátáplálás megkezdésével az itatópohár használatát is bevezethetitek, ez szopizós babáknál 6 hónapos, míg a tápszeres babáknál már 4 hónapos kortól ajánlott, de természetesen a babócád igényeinek megfelelően, mert minden gyermek életében egyedi, hogy milyen gyorsan fejlődik, van akinél hamarabb, és van akinél később jön el az az idő, hogy megtanuljon pohárból inni.

Milyen itatópoharat válasszak?
A legelső itatópohárnál ajánlott a puha szilikon itatófejes változatot választanod, mivel ez hasonlít a legjobban a cumisüveg etetőfejéhez, így könnyebb lesz az átállás. Lehetőség szerint csöpögésmentes legyen, mert az csak szívásra engedi át a folyadékot, így nem tud kifolyni a tartalma. Ajánlott még figyelned, hogy fogókarral/füllel legyen ellátva, mivel azt babócád könnyebben megtudja tartani kis kezecskéjében.

Mikor apróságodnak már sikerül megszokni az itatópohárból való ivást, érdemes keményebb itatófejre váltanotok, mert bár tartós anyag a szilikon, de a kis fogaknak nem fog tudni eléggé ellenállni. A kemény itatófejes poharak átlag 7-8 hónapos kortól ajánlottak.

Az itatópoharak közül az úgynevezett 360 fokos itatópohár hasonlít a leginkább a pohárhoz, viszont ez egy speciális szeleppel van ellátva, ami csak iváskor nyílik meg utat engedve a folyadéknak, majd automatikusan vissza is záródik. Ez a típus csepegésmentes, a pohár bármelyik oldaláról lehet inni, és már 6 hónapos kortól ajánlott, űrmértéktől függően egészen 12+ hónapos korig.

12 hónapos kortól az itatócsőrös, szívószálas vagy a szintén kemény itatófejes poharak ajánlottak, ezek között is a legtöbb csöpögésmentes, viszont erősebb az átfolyásuk, könnyebben jön belőlük a folyadék.

A sportkupakos itatópoharak 18 hónapos kortól ajánlottak, a csöpögésmentességet az ivócsőr bepattintása garantálja, de választhatsz szívószálas kulacsot is nagyobb gyerkőcödnek, amiből szintén van csöpögésmentes szeleppel ellátott változat. Ez a két típus még a kisiskolásoknak is nagy kedvencük.

Milyen anyagból készült az itatópohár?
Minden típusú itatópoharunk BPA mentes műanyagból készült, és egészségre káros anyagot nem tartalmaz. Ha tartósabb anyagból keresel itatópoharat, akkor a tritánból készült poharat/kulacsot ajánljuk, ami szintén BPA mentes,viszont sokkal strapabíróbb, ütésálló anyagból készült, tartós használat során is szagtalan marad.