Babakelengye lista

Babakelengye – Minden, amire a babádnak szüksége lehet

Egy kisbaba érkezése csodálatos időszak, tele izgalommal és új feladatokkal. A babakelengye összeállítása az egyik legfontosabb teendő, hogy biztosítsd mindazt, amire az újszülöttnek szüksége lehet. Az alapos tervezés megkönnyítheti a mindennapokat, legyen szó az első napokról vagy az elkövetkező hónapokról. Az itt felsorolt kiegészítők és termékek megkönnyítik a baba gondozását, ápolását és kényelmét. Nem szabad megfeledkezni a koraszülött babákról sem, akiknek speciális méretű ruhákra és kiegészítőkre van szükségük – az ajánlások között ezek is szerepelnek majd.

Mi az a babakelengye?
A babakelengye azoknak a ruháknak, eszközöknek és kiegészítőknek az összessége, amelyeket a baba érkezése előtt célszerű beszerezned. Ez az összeállítás segít abban, hogy minden szükséges dolgot előre kéznél tudj, amikor megszületik a babád, és az első hónapokban könnyebben menjen a gondozása. A babakelengye tartalmaz mindent, ami a baba ruházkodásához, etetéséhez, fürdetéséhez, alvásához, utazásához és ápolásához szükséges. Ha jól válogatod össze a kelengyét, az nagyban megkönnyíti a mindennapokat, legyen szó akár egy téli, akár egy nyári babáról, vagy akár koraszülöttekről is.

Téli vagy nyári baba – Mire figyelj a babakelengye beszerzésénél?
A babakelengye összeállításakor fontos figyelembe venni, hogy a babád milyen évszakban fog megszületni. Ha nyári babád lesz, könnyű, légáteresztő anyagú ruhákra lesz szükség, mint például pamut bodyk és napvédő sapkák. Ezzel szemben, ha téli babára készülsz, fontos a réteges öltözködés és a melegebb kiegészítők, mint a vastagabb takarók, kabátok és sapkák. Ne feledkezz meg a megfelelő alvókörnyezet kialakításáról sem – télen a babaágynemű legyen melegebb, míg nyáron könnyű és szellős anyagokat válassz, hogy a babád mindig kényelmesen érezze magát.

2024.09.12 13:03
Babakelengye lista

A babakelengye összeállítása izgalmas és fontos feladat a kisbaba érkezése előtt. Segít abban, hogy minden szükséges eszköz, ruha és kiegészítő kéznél legyen a baba ápolásához, etetéséhez, alvásához és utazásához. Ismerd meg a legfontosabb kellékeket, hogy teljes felkészültséggel várhasd a babád érkezését!

A babaruha méretét a baba teljes hossza alapján kell kiválasztani, így mindig a baba hosszához igazított méretet válaszd a kényelmes viselet érdekében. A babasapkák esetében többnyire a baba fejkör mérete a mérvadó, ezt a baba homlokából kiindulva fogod tudni lemérni. A babaruha vásárlásnál mindíg vedd figyelembe az évszakot és annak megfelelően válogasd össze a ruhatárat, viszont mindenképp legyen 1-2 db hosszú ujjú body is benne függetlenül a melegebb időjárástól. 
A 44-50-es méret a koraszülött, az 56-62-es méret pedig az újszülött baba méretét foglalja magában.

Amennyiben bizonytalan vagy az online vásárlásban, látogass el üzletünkbe, vagy keress minket e-mailen vagy telefonon szívesen segítünk neked!