Tányér, evőeszköz, ételtároló

Evőeszközök kicsiknek és kicsit nagyobbaknak. Tányérok, kanalak, villák és étkészletek, hozzátáplálástól az önálló étkezésig. Élénk színek, vidám minták, különleges kialakítások segítenek babócádnak az önálló evés zökkenőmentes átállására, vagy csábítják nagyobb gyerkőcöd a családi étkezésekhez
Nézet:
Sorrend:
 

Fontos, hogy babádnak mindig a korának megfelelő táplálékot adj, törekedj a természetes ízekre, minimális fűszerezésre, minél kevesebb zsiradékra.
Ne erőltesd rá az ételt, bármennyire is azt olvasnád a szakirodalomban, vagy kapnád „jó tanácsként”, hogy az adott korban már mit kéne fogyasztania, azok csak iránymutatások, fontos hogy a saját „ütemében” haladjon, különben táplálkozási problémák is kialakulhatnak. Minden baba más, máshogy reagál az új ízekre, állagokra. Az is előfordulhat hogy amit az egyik nap megeszik, a másik nap már nem fogadja el, de ilyenkor se ess kétségbe, próbálkozz más ízekkel is, amit szívesebben elfogyaszt.


Evőeszközök hozzátápláláshoz 4-6 hónaptól
A hozzátápláláskor érdemes olyan kanalat választanod, aminek nyele hosszúkás, hogy a mélyebb edények, vagy a bébiételes üveg aljáig kényelmesen leérjen. Minden kanál feje lekerekített, anyaga BPA mentes műanyag vagy puha szilikon. Kínálatunkban találsz hőérzékelős kanalat is, ami elszíneződéssel mutatja, ha az étel túl meleg (kb.40°C vagy afölött). Az ideális hőmérséklet babaételeknél, italoknál 36°- 37°C, ami megegyezik az anyatej hőmérsékletével.
Fontos, hogy az otthon található fém evőeszköz nem alkalmas a babád etetésére!

Babatál esetében a mélyebb típusú tálka ajánlott, mivel annak a peremén könnyebben le tudod húzni a kanálról a felesleget, így a maszatolás is kisebb mértékű. Praktikusság szempontjából a fedeles tároló edények még ideálisabbak, mivel abban nemcsak kiadagolni , de tárolni is tudod az etetésre szánt mennyiséget, és a legtöbb típust fagyasztóban is rakhatod.

Az etetőháló szintén segítség hozzátáplálásnál, a babának szánt gyümölcsöt (természetesen a korának megfelelőt) egyszerűen csak beteszed a hálóba, és már adhatod is a kezecskéjébe. Igazi élmény lesz számára az első önálló, maszat nélküli evés.

Az első evőeszköz 6-8 hónaptól
Az első kanalak, villák speciálisan kialakított, íves vagy hajlított formájúak, marokba fogható csúszásgátlós felülettel, hogy babócád könnyen el tudja sajátítani az evőeszközök helyes használatát.
Az első tányér kiválasztásánál ami lényegesebb, hogy tapadókoronggal lehessen rögzíteni, ezzel elkerülhető a tányér és az étel földön való landolása, a kialakítását figyelembe véve ideális választás lehet a lapos vagy osztott tányér, mivel a laposabb típusoknál csöppséged könnyebben hozzáfér akár kézzel, akár evőeszközzel az ételhez.

Evőeszköz haladoknak 12 hónaptól
Ha apróságod már ügyesen elsajátította az önálló evés rejtelmeit, jöhet akár a fém evőeszköz is, ami természetesen a kis kezecskékre lettek kialakítva, a szélei pedig lekerekítettek, ami abszolút biztonságossá teszi számára az étkezést.
Ettől a kortól már bármilyen tányér vagy étkészlet igazából szóba jöhet, a lényeg hogy csöppséged megtanulja a rendszeres étkezési szokásokat, a családi ebéd vagy vacsora együttlét örömét.