Tanácsok kismamáknak

Az állandó hőmérséklet fontossága

2019.10.30 00:45
Az állandó hőmérséklet fontossága

A babák teste még nem elég felkészült ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjon a külső emelkedő, vagy csökkenő hőmérséklethez, így veszélyeztetettek mind a túlmelegedés, mind a lehűlés szempontjából.

Ezért az apróságoknak szükségük van a szülők segítségére az első hónapokban, hogy ne essen bajuk. Orvosi tanácsadónk segítségével, Dr. Med közreműködésével összegyűjtöttünk pár hasznos információt, hogy rálátásod legyen mindenre, a babádnak pedig mindig kényelemben legyen része. 

 

 

A hőmérséklet csökkenése és következményei

A csecsemőknek súlyukhoz mérten nagyobb a testfelületük, mint a felnőtteknek, ezáltal gyorsan és könnyen ki tudnak hűlni. A relatíve nagy fejük a legveszélyeztetettebb. A szülőknek különös figyelmet kell fordítaniuk a megfelelő hőmérsékletre és a helyes öltözékre. Ez kiváltképpen igaz akkor, amikor a baba hirtelen hőmérsékletváltozásokkal találja szemben magát. A váratlan lehűlések hamar megfázáshoz vezethetnek, mivel a baba immunrendszere még gyenge.  Náluk egy egyszerű megfázás is komoly szövődményeket eredményezhet.

                                        


A legdrasztikusabb ingadozás fürdés után éri a babákat. Az optimális fürdő hőmérséklet 37°C, ami nagyjából a gyermek testmelegének felel meg. Ezzel szemben az átlagos szobahőmérséklet 22°C . Ez az ingadozás még a nyári hónapok alatt is rosszul érinti a babákat. Hiába törlöd meg egyből, ahogy a fürdőből kiveszed, az optimális meleg biztosításához ez nem elég.

Hogy megelőzhesd a kihűlést a Reer 1996-ban feltalálta a hősugárzókat, és azóta folyamatosan nagy sikerrel forgalmazza. A hősugárzók egy kis felületen, gyorsan képesek kellemes és megfelelő hőmérsékletet teremteni, mellyel megelőzhetjük a kihűlést és annak káros következményeit. Kifejezetten a babák számára lettek tervezve, így megfelelően használva nem okoznak égési sérülést, továbbá időzítővel vannak ellátva, ennek köszönhetően csakis annyi ideig működnek, ameddig szükséges. 

 

                       

Az állandó szinten tartott hőmérséklet elengedhetetlen a baba számára.
Reer hősugárzóinkat itt találod.

Reméljük segítségedre voltunk, ha kérdésed van keress minket bátran.