Tanácsok kismamáknak

Ne elzárd a tárgyakat, hanem hozz létre egy biztonságos környezetet a Reer segítségével!

2019.10.24 18:10
Ne elzárd a tárgyakat, hanem hozz létre egy biztonságos környezetet a Reer segítségével!

Néha úgy tűnik, hogy a gyerekek mágikusan vonzzák mindazt, ami veszélyes lehet számukra. Lépcsők, fiókok, forró edények vagy hegyes tárgyak - mindent felfedeznek és tüzetesen megvizsgálnak. A kíváncsiság és a felfedezés vágya persze természetes, és jelentősen hozzájárul a gyermek fejlődéséhez. 

 

 

 

 

Ahogy idősödik a baba, nő a gyermek mobilitása, így a veszélyek és a kockázatok is. Ugyanakkor a négy év körüli gyerekek még mindig nem érzik a veszélyhelyzetet - így a mindennapi szituációk, mint például a forró tűzhely, a lépcsőház vagy egy-egy fiók tragikus következményekkel járhat. „A balesetek a gyermekek között a legmagasabb egészségügyi kockázatok közé tartoznak."  2009-ben 295 000 gyermek halt meg a háztartás területén, azaz a házban, az udvarban vagy a kertben.

              

 
A Szövetségi Munkaügyi Közösség felmérése szerint a főbb balesetek a háztartasban: esések, ütközések, éles tárgyak okozta sérülések.

A négy év alatti gyermekeknél a baleset főbb területei: leesés (pl. az asztalról), fulladás, tárgy lenyelése, mérgezés, forrázás, elektromos balesetek és fulladás. A szakértők becslése szerint a balesetek 60-80% -a tragikus kimenetelü. Annak érdekében, hogy a kicsik önállóan megismerhessék környezetüket, biztonságos terepre van szükségük.

                                


Sok baleset oka az, hogy a szülők nem ismerik a veszélyeket, vagy alábecsülik őket. A gyermekbiztonság területén piacvezetőként a REER GmbH elkötelezte magát a gyermekbiztonsági munkában való aktív részvétel mellett. „Ebben elsősorban a jó biztonsági cikkek fejlesztését és elérhetőségét, valamint a célzott figyelemfelkeltést tekintjük. Különösen a csecsemők és a kisgyermekek súlyos esése nagyrészt megakadályozható a háztartás megfelelő tudásával és kis segítőivel" - mondja Rainer Mörk, a reer GmbH tulajdonosa. Ugyanakkor azonban hangsúlyozza, hogy a célzott oktatást és a veszélytudatosság megteremtését nem szabad összetéveszteni a pánikkal. "Nem akarunk aggodalmas és bizonytalan szülőket létrehozni."
 
A céget 1922-ben alapította Robert Reer. Az ismert elektronikai alkatrészek szállítójaként, mint a Bosch, a Siemens vagy az AEG, a reer már önmagát nevezte meg, és megalapozta a mai technikai szakértelem alapjait. Paul Mörk átvette a céget 1962-ben, és azóta koncentrálódik a bébi szektor elektromos berendezéseire. Abban az időben mindent az éjszakai lámpák előkészítésével kezdtek, hogy a picik ne féljenek a sötétségtől.
Csak két évvel később került sor az első automata cumisüvegmelegítő piaci bevezetésére, amelyet a "MABO" néven forgalmaztak. Már ebben az időben, Rer volt az iparág egyik leginnovatívabb vállalata, így 1974-ben az első vezetékes bébiőr tőlük származott. Később Paul Mörk arra a gondolatra jutott, hogy fertőtlenítené a csecsemőpalackokat vagy a szivacsokat vízgőz használatával. Ma minden anya ismeri és használja ezeket a fertőtlenítőket. 

 1996-ban újabb felfedezése jelent meg, amely számos babaápolási központ szerves részévé vált: az hősugárzók. Rainer Mörk, a cég tulajdonosa jött elő a gondolattal, mert észrevette, hogy a fia mindig fázik pelenkázás közben, ezért elkezdett gondolkodni hogy hogyan oldhatná meg ezt a problémát. Végül feltalált egy kis területhez alkalmas  hősugárzót, amely csak a pelenkázó komód területét fedi le. Erre a célra speciális biztonsági fűtőtekercset fejlesztettek ki, amely biztosítja az optimális hősugárzást, így az újszülött érzékeny bőre nem sérülhet meg. A mai napig folyamatosan arra törekszik, hogy a fiatal családok számára jobb vagy új termékeket hozzon létre a piacon.

Mint piacvezető a gyermekbiztonsági termékeknél a német tradicionális márka a REER okos babatermékekkel állt elő a gyermekek biztonságáért és kényelméért. A reernél a társadalmi felelősségvállalás mértéke is emelkedett: a családi vállalkozás tagja lett.

Hősugárzóinkat itt találod.

Bébiőreinket itt találod.

Éjjeli fényeinket itt találod.

Lakásbiztonsági termékeinket itt találod

Minden Reer termékünket itt találod